Otvírací doba:

Po• 14:00 - 21:00
Út• 14:00 - 21:00
St• 14:00 - 21:00
Ct• 14:00 - 21:00
• 14:00 - 22:00
So• 14:00 - 22:00
Ne• 14:00 - 21:00


facebook ico

Spolupracujeme s:


A další spřátelené weby...

Aktualita

Máte obchod, prodejnu, restauraci nebo jiný podnik, ve kterém by jste rádi nabídli naše zboží? Rádi se dohodneme na spolupráci..
Napište nám!

Přejeme Vám dobrý čaj a tvořivou náladu.

Prihlásit se
Cena nákupu: 0 Kč
basket_user_box


AKCE - Yunnan Mao Jian


header image detail
foto

footer image detail


Běžná cena:
80,- Kč
3,1 EUR
K dispozici:
Po dohodě






 

Zboží z kategorie:

Již prodané a vypité

Čaje




foto

Popis:

Yunnan Mao Jian - Ochmýřený Tips - 50g

List svým vzhledem zcela odpovídá svému jménu, jedná se o poměrně drobný a křehký, silně bíle ochmýřený tips s prvním, lehce rozvinutým lístkem, vyznačující se silnou vůní. Nálev příjemně silné, poměrně harmonické chuti s travnatými tóny dlouze doznívající ve sladké dochuti. Čaj pochází z oblasti Jün-nan. Vzhledem k poměru ceny a kvality jde o velice zajímavý a výtečný čaj.

Sběr: duben 2011

Tento čaj je možno připravit na více nálevů.

Doporučený způsob přípravy:

Voda: 70-80°C
Množství:  4g/dcl
Louhovat:  30s - 20s - 30s - 40s

Ukázka přípravy vícenálevového zeleného čaje v gaiwanu - zhongu:

Jak vzniká zelený čaj:

Na světovém trhu až do nedávna vládl čaj černý, dnes však své postavení získává i čaj zelený, který se těší stále větší oblibě. Zelený čaj byl dříve tradičně oblíben zejména v Číně, v Japonsku a na Thaiwanu.

Čerstvě natrhané lístky čaje se obvykle nejprve nechají zavadnout - leží několik hodin ve stínu, aby změkly a byly hezky ohebné. Záleží však na druhu čaje, některé čaje se zpracovávají velmi rychle a lístky téměr nemají čas vadnout. V Číně se lístky po zavadnutí prudce suší, nebo se některé druhy zeleného čaje rychle během několika minut zpraží, či ručně vytřou na rozpálené pánvi. V Japonsku se pro změnu zavadnuté lístky napařují. Zastaví se tak proces fermentace způsobený oxidací polyfenolů a k fermentaci vůbec nedojde. Chlorofyl a třísloviny obsažené v listech (polyfenoly) tedy neprojdou chemickými procesy. Listy si zachovají zelenou barvu a k uvolňování kofeinu dochází pozvolna, až při rozkladu tříslovin v lidském těle. Po sušení, či napaření se lístky svinují, případně ještě praží a filnálně suší.

Zelený čaj má podle druhu jasně zelený, až žlutozelený nálev, velmi jemnou vůni i chuť. Díky tříslovinám má zelený čaj v dochuti lehkou svíravost, která někomu může připadat jako hořkost. Dobrý čaj, má však nasládlou, květovou a lahodně osvěžující chuť, pro kterou jsou tyto čaje, samozřejmě kromě svých blahodárných zdravotních účinků na tělo, velmi ceněny. Výroba a pěstování zeleného čaje si vyžaduje velmi precizní a přesný přístup. Tím se nejvíce ve světě proslavili japonci, ale také číňané a tchaj-wanci. Ovšem veškeré vědění o čajích pramení právě z Číny, která je takovou kolébkou čaje a proto i čínští mistři ve výrobě zeleného čaje jsou světově nejvíce uznávanými odborníky.




Created by obsah.info, 2011 - 2015