Otvírací doba:

Po• 14:00 - 21:00
Út• 14:00 - 21:00
St• 14:00 - 21:00
Ct• 14:00 - 21:00
• 14:00 - 22:00
So• 14:00 - 22:00
Ne• 14:00 - 21:00


facebook ico

Spolupracujeme s:


A další spřátelené weby...

Aktualita

Máte obchod, prodejnu, restauraci nebo jiný podnik, ve kterém by jste rádi nabídli naše zboží? Rádi se dohodneme na spolupráci..
Napište nám!

Přejeme Vám dobrý čaj a tvořivou náladu.

Prihlásit se
Cena nákupu: 0 Kč
basket_user_box


Amanda s bylinami Yerba Mate


header image detail
foto

footer image detail


Běžná cena:
90,- Kč
3,5 EUR
K dispozici:
Ano

Jiné množství - Jiná cena:

 ks





foto

Popis:

Amanda Hierbas Yerba Mate - 100 g

(Fotografie je pouze ilustrační, jedná se o balení o velikosti 500 g)

Toto yerba maté pochází z jedněch z nejstarších plantáží na světě, které se nachází poblíž města Apostoles. To je mimo jiné považováno za hlavní město Yerba Maté. Yerba maté Amanda Hierbas je obohaceno směsí bylin, mezi které patří například máta, verban citrónová a další. 

 

Obecné informace o Yerba Maté: 
Yerba je 100% přírodní energetický nápoj a zároveň nejoblíbenější jihoamerický nápoj, který je připravován ze sušených a rozemletých lístků rostliny zvané Cesmína paraguayská. Stále zelený strom Cesmína - Yerba Mate se pěstuje zejména na území Argentiny, Brazílie, Chile, Uruguaye a Paraguaye. Pití posvátného nápoje Yerba maté má svůj historický původ v indiánských kmenech Guarani. Tento lahodný nápoj se díky svým posilujícím a stimulačním účinkům stal populární v celé oblasti Jižní Ameriky, později pronikl do Evropy a postupně si získal oblibu po celém světě. Yerba Mate je díky vysokému obsahu kofeinu (tedy díky svým povzbuzujícím účinkům) a tomu, že se jedná o naprosto čistý 100% přírodní produkt, užívána při různých činostech vyžadujících soustředění a vytrvalost (Maté smíchané s Ginkem je výborný nápoj pro studenty, řidiče atd.). Výborně funguje při redukčních dietách - jak zhubnout? pijte Yerba Maté na hubnutí, pozitivně ovlivní zažívání. Maté je účinný a zdravý nápoj také pro sportovce, kterým dodá energii na dlouhé hodiny.. ). Potřebujete vydržet celou noc vzhůruJak neusnout? Připravte si Yerba Maté tradičně z kalabasy bombilou!

Proč pít yerba maté?

  1. Yerba Maté je zdravější alternativa pití kávy, stimuluje bez nežádoucích vedlejších účinků jakými jsou například bušení srdce, vysoký tlak, nervozita, podráždění a další
  2. omezuje příznaky únavy
  3. výrazně zlepšuje koncentraci a bdělost – hodí se pro studenty, řidiče a všechny ty, kteří potřebují povzbudit a dodat energii
  4. potlačuje pocit hladu, podporuje zažívání, usnadňuje odbourávání tuků v těle
  5. není návykové
  6. zlepšuje celkovou imunitu člověka

Doporučený způsob přípravy Maté do konvičky nebo hrnečku - Jak připravit Maté bez kalabasy do skleněné konvice s pomocí papírového čajového filtru:

Voda: 70-80°C
Množství: 2g/dcl
Louhovat: 1-2 min (2-3x lze opakovat nálev)

 

Doporučený způsob přípravy Yerba Maté do kalabasy - Jak správně připravit Maté:

Voda: 70-80°C
Množství: 30-50g (3/4 kalabásku)
Louhovat: po zalití ihned vysrknout

Tradiční příprava a pití Yerba maté je nejen společensky velmi zajímavý rituál. Tato nejoblíbenější varianta přípravy vyžaduje kalabasu (nádoba z tykve) a bombillu (slámka z bambusu či kovové brčko). Nejprve se nádoba naplní zhruba do 3/4 svého objemu maté. Následně se zakryje dlaní a otočí do horizontální polohy a lehce protřepe (takto se jemné částice maté dostanou dospodu a zamezí se případnému ucpání bombilly). Nádoba se vrátí zpět do původní polohy tak, aby maté zůstalo pod úhlem přibližně 45°. Bombilla se vloží do části, kde není maté. Menší množství vody o teplotě přibližně 50°C se nechá vsáknout do maté. Na závěr se maté přelije vodou o teplotě v rozmezí 70°C - 80°C. Takto připravený nálev pijeme skrz bombillu a mnohonásobně doléváme.

 

Doporučený způsob přípravy studeného Terere - Jak připravit ledové Yerba Maté na studeno:

Voda: ledová nebo ledová šťáva
Množství: cca 30g = půl skleničky nebo kalabásku
Louhovat: 5 min

Pod názvem Tereré se skrývá příprava studené varianty nápoje Yerba maté. Kalabasa se naplní maté o něco více než při tradičním způsobu přípravy. Následná úprava obsahu nádoby je shodná s tradiční přípravou. Maté se nejprve zalije studenou vodou, po jejím vsáknutí (cca. 4 minuty) se použije pro dolití zcela ledová voda či tříšť. Touto vodou připravujeme i následné nálevy. Získáme opravdu velmi osvěžující a silný nápoj, který je možné doplnit přidáním kousků ovoce, máty atd. 




Created by obsah.info, 2011 - 2015