Otvírací doba:

Po• 14:00 - 21:00
Út• 14:00 - 21:00
St• 14:00 - 21:00
Ct• 14:00 - 21:00
• 14:00 - 22:00
So• 14:00 - 22:00
Ne• 14:00 - 21:00


facebook ico

Spolupracujeme s:


A další spřátelené weby...

Aktualita

Máte obchod, prodejnu, restauraci nebo jiný podnik, ve kterém by jste rádi nabídli naše zboží? Rádi se dohodneme na spolupráci..
Napište nám!

Přejeme Vám dobrý čaj a tvořivou náladu.

Prihlásit se
Cena nákupu: 0 Kč
basket_user_box


Bai Mu Dan, Pai mu Tan


header image detail
foto

footer image detail


Běžná cena:
110,- Kč
4,2 EUR
K dispozici:
Ano

Jiné množství - Jiná cena:

 ks

Zboží z kategorie:

Bílý čaj

Čínský bílý čaj




foto
foto
foto

Popis:

Bílý čaj - Bai Mu Dan, Pai Mu Tan - Bílá pivoňka - balení 30 g

Známkou vysoké kvality je přirozený tvar listů, hluboká, lesklá šedozelená barva a velký podíl 'bai hao' - bílých chloupků (z tipsů). Barva nálevu je žlutavě-jantarová, vůně květinově něžná, připomínající vůni pivoňky. Chuť je hladká jako hedvábí a zároveň plná, kulatá. Aftertaste velice dlouhý, příjemně sladký. Čaj stačí luhovat jen krátce, nálevů vydrží mnoho. Tradice výroby čaje typu Pai Mu Tan (Bai Mu Dan) se datuje teprve od roku 1922.

Čaj je vždy naprosto čerstvý z poslední dostupné sklizně.

Tento čaj je možno připravit na více nálevů.

Doporučený způsob přípravy:

Voda: 90°C
Množství:  2-3g/dcl
Louhovat:  25s - 15s - 20s - 20s - 30s - 40s - 60s

Ukázka přípravy vícenálevového bílého čaje čaje:

 

Lístky bílého čaje se po utrhnutí suší, ale nesvinují se a tím je vlastně způsobeno, že bílý čaj voní a chutná téměř jako čerstvý čaj - velmi jemně a nasládle. Kvalitní čaj má také velmi dlouhý a bohatý aftertaste. Tradiční způsob sušení bohatě ochmýřených tipsů a lístků probíhá na slunci, kdy jsou čajové lístky vystaveny přímému slunci až na 72h.

Pai-mu-tan (BaiMu Dan) se vyrábí ze sušených stříbrných bohatě ochmýřených tipsů a nerozvinutých listových pupenů s chloupky (Silver flesh). Silver flesh se sklízí před vlastní oficiální sklizní čaje, kdy čajové lístky vlastně ještě nedozrály. Tipsy se označují Flowery Pekoe, bílému ochmýření se říká Bai Chao. Bílý čaj se občas přidává k jiným druhům čaje, pouze však v malém množství. Pěstuje se především v horách Wu-i v oblasti Fu-ťien v Číně.

 




Created by obsah.info, 2011 - 2015