Otvírací doba:

Po• 14:00 - 21:00
Út• 14:00 - 21:00
St• 14:00 - 21:00
Ct• 14:00 - 21:00
• 14:00 - 22:00
So• 14:00 - 22:00
Ne• 14:00 - 21:00


facebook ico

Spolupracujeme s:


A další spřátelené weby...

Aktualita

Máte obchod, prodejnu, restauraci nebo jiný podnik, ve kterém by jste rádi nabídli naše zboží? Rádi se dohodneme na spolupráci..
Napište nám!

Přejeme Vám dobrý čaj a tvořivou náladu.

Prihlásit se
Cena nákupu: 0 Kč
basket_user_box


Galgán kořen černý zázvor


header image detail
foto

footer image detail


Běžná cena:
80,- Kč
3,1 EUR
K dispozici:
Ano

Jiné množství - Jiná cena:

 ks





foto
foto

Popis:

Galgán (Galangae radix) kořen - 50 g

Galgán (Galangae radix) patří do čeledi zázvorovitých a roste na jihu Himaláje, východní Indii a na přilehlých ostrovech. Pěstuje se také v Číně, Japonsku, Vietnamu a v dalších zemích této oblasti. Kořen galgánu je používán na revma a onemocnění dýchacích orgánů. Vykuřování galgánem významně posiluje a povzbuzuje, působí proti únavě a vyčerpání. Vůně je příjemná a lehce kořenitá. Galgán lze používat také jako koření do pokrmů. Aroma připomíná zázvor a citrón. Výborně se hodí na přípravu pikantních a sladkých pokrmů, například curry pokrmů, polévek či drůbeže. Z galgánu lze připravit též odvar.  

 Jak správně připravit odvar (čaj) z galgánu, černého zázvoru ?

Voda: 100°C
Množství:  1 čajová lžíčka strouhaného galgánu/ 0,25l
Louhovat:  vařit minimálně 5 minut 

TIP: Jablka s křenem a galgánem

1 kg jablek
½ lžičky mleté skořice
1 lžička mletého galgánu
50 g másla
100 g majonézy
5 lžic sladkého bílého vína
4 lžíce strouhaného křenu
cukr a sůl na dochucení

Oloupaná jablka podusíme na másle se skořicí a částí galgánu. Po vychladnutí rozmačkáme na kaši a přidáme křen, majonézu, bílé víno a zbytek galgánu. Podle chuti můžeme přisolit nebo přisladit.




Created by obsah.info, 2011 - 2015