Otvírací doba:

Po• 14:00 - 21:00
Út• 14:00 - 21:00
St• 14:00 - 21:00
Ct• 14:00 - 21:00
• 14:00 - 22:00
So• 14:00 - 22:00
Ne• 14:00 - 21:00


facebook ico

Spolupracujeme s:


A další spřátelené weby...

Aktualita

Máte obchod, prodejnu, restauraci nebo jiný podnik, ve kterém by jste rádi nabídli naše zboží? Rádi se dohodneme na spolupráci..
Napište nám!

Přejeme Vám dobrý čaj a tvořivou náladu.

Prihlásit se
Cena nákupu: 0 Kč
basket_user_box


Gao Shan Jin Xuan


header image detail
foto

footer image detail


Běžná cena:
490,- Kč
18,9 EUR
K dispozici:
Ano

Jiné množství - Jiná cena:

 ks





foto
foto

Popis:

Formosa Gao Shan Superior - Taiwanský vysokohorský oolong (wulong) - 50 g

Tento Gao Shan Oolong má suché listy, které tvoří větší kuličky, veliké asi jako hrášek, barva nálevu je zářivě zlatá nebo žlutá, vůně tenká, čistá, ale přesto výrazná (s citrusovými, výrazně meruňkovými, broskvovými a medovými tóny). Čaj vydrží mnoho chutných nálevů a má opravdu dlouhý a výrazný aftertaste.

„Gao Shan“ znamená „Vysoká Hora“, což napovídá, že jde o vysokohorský oolong. Gao Shan Oolong (High Mountain tedy vysokohorský oolong) je označení jak pro skupinu čajů rostoucích ve velkých výškách (1000 m a více nad mořem) v Číně i na Taiwanu, tak i pro konkrétní druh taiwanskeho oolongu. Vysokohorské čaje mají celkově vetší cenu kvůli prostorově omezenému množství vyráběného čaje. Kvůli zvláštním klimatickým podmínkám (nižší teploty, čistší vzduch, husté mlhy) jsou tyto čaje zdravější (jednoznačně se dají označit přívlastkem 'organic tea'), mají zvláštní vůni a chuť - čistší, silnější a listy mají větší a tužší než u čajů z níže položených zahrad. Čaje jsou velmi málo fermentované a velmi málo tepelně opracované.

Čaj je vždy naprosto čerstvý z poslední dostupné sklizně.

Tento čaj je možno připravit na více nálevů.

Doporučený způsob přípravy:

Voda: 90°C
Množství:  4g/dcl
Louhovat:  oplach - 60s - 40s - 40s - 50s - 60s - 60s

Ukázka přípravy vícenálev. oolong čaje způsobem Gong Fu Cha v yixingové konvičce:

 




Created by obsah.info, 2011 - 2015