Otvírací doba:

Po• 14:00 - 21:00
Út• 14:00 - 21:00
St• 14:00 - 21:00
Ct• 14:00 - 21:00
• 14:00 - 22:00
So• 14:00 - 22:00
Ne• 14:00 - 21:00


facebook ico

Spolupracujeme s:


A další spřátelené weby...

Aktualita

Máte obchod, prodejnu, restauraci nebo jiný podnik, ve kterém by jste rádi nabídli naše zboží? Rádi se dohodneme na spolupráci..
Napište nám!

Přejeme Vám dobrý čaj a tvořivou náladu.

Prihlásit se
Cena nákupu: 0 Kč
basket_user_box


Hong Shui - Dung Ti


header image detail
foto

footer image detail


Běžná cena:
230,- Kč
8,9 EUR
K dispozici:
Ano

Jiné množství - Jiná cena:

 ks





foto

Popis:

Taiwanský oolong typu Dong Ding - Formosa wulong oxidovaný na 40% - Vanilkově ovocně karamelový tmavší pečený oolong Hong Shui Dong Ding - 50 g

Hlavní oblastí produkující tento čaj je vesnice Lugu, Nantou County. V této kopcovité krajině panuje vlhké podnebí s průměrnou teplotou kolem 25°C. Díky častým dešťům a nadmořské výšce okolo 800 m.n.m. se jedná o velmi vhodnou oblast pro pěstování čaje. Zajímavostí je, že téměř 70% obyvatel Lugu pracuje v čajovém průmyslu a výnos z čaje je tedy hlavním příjmem pro místní lidi. Hong Shui oolong je druh tradičního Dong Ding oolongu s vyšší oxidací, takzvaný „red water“ oolong, který je krátce, silně pražený.

Výroba tradičního Dong Ding oolongu je mnohem složitější proces v porovnání s lehce fermentovanými Dong Ding, které jsou v současné době tak populární. To je také důvod, proč mnoho mladých farmářů na Taiwanu upouští od produkce tradiční metodou a jde jednodušší cestou výroby voňavých, lehce fermentovaných čajů, které mají jednodušší a kratší výrobní proces.

Náš Hong Shui je ručně sbíraný. Používá se pupen s dvěma, případně třemi listy. Je fermentován na 40% a následně silně pražen. Jedná se o čaj s nezapomenutelnou, nasládlou ovocnou chutí, s náznakem starých švestek a praženými podtóny. Má prvotřídní, jemnou ovocnou vůni.

Jedná se o lahůdku pro milovníky nejen oolongů.

Čaj je vždy naprosto čerstvý z poslední dostupné sklizně.

Tento čaj je možno připravit na více nálevů.

Doporučený způsob přípravy:

Voda: 90°C
Množství:  4g/dcl
Louhovat:  oplach - 40s - 30s - 30s - 50s - 60s

Ukázka přípravy vícenálev. oolong čaje způsobem Gong Fu Cha v yixingové konvičce:




Created by obsah.info, 2011 - 2015