Otvírací doba:

Po• 14:00 - 21:00
Út• 14:00 - 21:00
St• 14:00 - 21:00
Ct• 14:00 - 21:00
• 14:00 - 22:00
So• 14:00 - 22:00
Ne• 14:00 - 21:00


facebook ico

Spolupracujeme s:


A další spřátelené weby...

Aktualita

Máte obchod, prodejnu, restauraci nebo jiný podnik, ve kterém by jste rádi nabídli naše zboží? Rádi se dohodneme na spolupráci..
Napište nám!

Přejeme Vám dobrý čaj a tvořivou náladu.

Prihlásit se
Cena nákupu: 0 Kč
basket_user_box


Keemun Mao Feng


header image detail
foto

footer image detail


Běžná cena:
170,- Kč
6,5 EUR
K dispozici:
Ano

Jiné množství - Jiná cena:

 ks





foto

Popis:

Keemun Mao Feng (QiMen) - Ochmýřené vrcholky z Čchimenu - 40 g

Špičková třída červeného čínského čaje „Čchi-men mao feng“. Na rozdíl od nižších tříd nejsou lístky tohoto čaje sekány strojově, ale zpracovány pouze ručně. Nálev je proto čistší a více vyvážený. Chuť je tenká, svěží s velmi příjemným a dlouhým aftertastem. Výrazně zastoupeny jsou tóny medové a oříškové, zlehka i vanilkové až čokoládové. Suchý list je dlouhý, tenký, mírně zakroucený. Vícenálevový čaj více než vhodný pro přípravu stylem Gong Fu.

Čaj je vždy naprosto čerstvý z poslední dostupné sklizně.

Tento čaj je možno připravit na více nálevů.

Doporučený způsob přípravy:

Voda: 90°C
Množství:  4g/dcl
Louhovat:  oplach - 40s - 15s - 20s - 30s - 40s

Ukázka přípravy vícenálevového červeného čaje způsobem Gong Fu Cha v gaiwanu:

 

Na jihu provincie An-chuej leží oblast Čchi-men, kde se pěstuje a vyrábí stejnojmenná sorta čaje Čchi-men (podle anglického názvu Keemun). Tento druh čínského čaje patří v zahraničí mezi nejpopulárnější černé, alias červené, čínské čaje. Díky místnímu poddruhu čajovníku, který obsahuje zvláštní silici myrcenal získává tento čaj neobvyklou příchuť. Čaje z tohoto kultivaru jsou proto považovány za nejlepší čínský červený čaj. Čaj Čchi-men vděčí za svou popularitu především svým vynikajícím chuťovým vlastnostem, zlí jazykové však tvrdí, že hlavním důvodem popularity je, že oblast leží poměrně blízko moře, a proto je snažší vyvážet čaj odtud než z dalších odlehlých provincií S‘-čchuan a Jiin-nan

V Čchimenu se až do konce 19. století vyráběl zejména zelený čaj. Výrobu červeného čaje prosadil syn jednoho Čhi-menského holiče, který byl propuštěn ze státních služeb, odešel do provincie Fu-ťien a stal se čajovým mistrem. Po návratu do Čchi-menu založil s pomocí otce tři malé továrničky na výrobu čaje, a protože poptávka po fermentovaném čaji stoupala, hlavně pak v Evropě, začal se zde ve velkém vyrábět červený keemun. 




Created by obsah.info, 2011 - 2015