Otvírací doba:

Po• 14:00 - 21:00
Út• 14:00 - 21:00
St• 14:00 - 21:00
Ct• 14:00 - 21:00
• 14:00 - 22:00
So• 14:00 - 22:00
Ne• 14:00 - 21:00


facebook ico

Spolupracujeme s:


A další spřátelené weby...

Aktualita

Máte obchod, prodejnu, restauraci nebo jiný podnik, ve kterém by jste rádi nabídli naše zboží? Rádi se dohodneme na spolupráci..
Napište nám!

Přejeme Vám dobrý čaj a tvořivou náladu.

Prihlásit se
Cena nákupu: 0 Kč
basket_user_box


Keramická kalabasa zelená


header image detail
foto

footer image detail


Běžná cena:
350,- Kč
14,6 EUR
K dispozici:
Po dohodě






 





foto

Popis:

Zelená keramická kalabasa zdobená glazurou, o velikosti cca 150 ml slouží k běžnému popíjení maté. Keramické kalabasy neplesniví a jsou pachově neutrální. Před prvním použitím není nutná žádná speciální příprava. Na rozdíl od běžných kalabas (vydlabaných tykví) se velice dobře čistí a lze ji mýt i v myčce na nádobí. Keramické kalabasy jsou vhodné pro různé druhy maté, neváží na sebe pachy a jsou vhodné samozřejmě i pro jiné druhy nápojů a bylin. České kalabasy se snažíme získávat od českých keramiků, tato je z dílny Petra Jurníčka. Ke kalabase doporučujeme zakoupit rovnou BOMBILU k pití a Yerba maté.

objem cca 150ml, foto je ilustrační - každý kus je originální jak tvarem, tak barvou. 

Jak tradičně připravit Yerba Maté z nové kalabasy?

Rituál přípravy tohoto energetického a povzbuzujícího nápoje je velice uznávaný a populární. Důležité při této tradiční přípravě je nemíchat v Kalabase Bombillou obsah Yerba Maté, jednak by se Bombila mohla ucpat a hlavně ji už nestrčíte zpět na dno.

  1. Do suché Kalabasy (Mate cup) vsypeme cca 40g Yerby mate (alespoň polovina až 3/4 calabasy). Toto je ideální množství maté v kalabase, neboť méně znamená slabší požitek a více nedá prostor pro pití.

  2. Otvor Kalabasy přikryjeme dlaní (rukou), otočíme vzhůru a proklepeme. Díky proklepání dnem vzhůru se dostanou jemnější části na dlaň a ty větší vytvoří filtr pro bombilu na dně kalabasy. Zmenší se tak pravděpodobnost ucpaní bombily. Proklepat můžete několikrát.

  3. Otočíme kalabasu na bok, tak, aby maté zůstalo na stěně a zvlhčíme ho studenou vodou, aby se na stěnu "přilepilo" Můžeme ho např. přimáčknout lžičkou.

  4. Vrátíme kalabasu do normální polohy – Yerba maté by mělo zůstat u stěny a díky tomu je možné vložit bombilu až na dno kalabasy.

  5. Do kalabasy zalijeme vlažnější vodu z kohoutku (cca 40ºC) a necháme ji úplně vsáknout do Yerba maté. Poté dolejeme zbytek kalabasy teplou vodou (ideálně 50-60ºC).

  6. Nálev je okamžitě připravený k pití pomocí vložené Bombilly a pije se úplně do konce. Dobrým znamením je srkání. Takto připravené Yerba maté je možné mnohonásobně zalévat. První nálej je určitě nejsilnější, postupným dolíváním vody na další nálevy o stejné teplotě (50-60°C) Maté slábne.

Velmi populární je také společenský rituál pití Yerba maté v kruhu přátel, kdy kalabasa putuje dokola z ruky do ruky obdobně jako rituál vodní dýmky. Pro takovou společenskou událost dokonce existuje určitá etiketa rituálu pití Yerba Maté, kde je v celém průběhu důležitá role hostitele, a kterou je vhodné dodržovat.




Created by obsah.info, 2011 - 2015