Vybrané:

Kraus Gaucho - Silné…

Od: 110  (4,58€)

Od: 110  (4,58€)

Toto argentinské yerba maté obsahuje pouze najemno řezané listy. Sklizeň je prováděna ručně.

Katalogové číslo: 540 Kategorie:

Popis

Kraus Gaucho – Silné Yerba Maté bez stonků a prachu – pouze listy – SIN PALO

(Fotografie balení je pro variantu 500 g)

Toto čisté argentinské yerba maté pochází z ekologického zemědělství. Sklizeň je prováděna ručně. Většina druhů yerby je sušena nad ohněm, který jim dodává specifickou „kouřovou příchuť“. Produkce firmy Kraus je však sušená pouze pomocí horkého vzduchu. Jako typická yerba maté je lehce nahořklá, ovšem se sládnoucí dochutí. Vyvážená chuť yerby maté Kraus Gaucho je výborným kompromisem mezi jemnou chutí a silnými účinky. Vhodná je jak pro začátečníky, tak zkušené mateisty.

Jedná se o variantu „despalda sin palo“, což znamená, že obsahuje pouze najemno řezané listy bez příměsi větviček a prachu.

Firma Kraus má německý BIO certifikát a v Argentině je tato značka dokonce certifikována i jako „košer“. 

Byliny a čaje dodáváme vždy z poslední dostupné sklizně.

Orientační návod na přípravu tohoto vícenálevového yerba maté:

Teplota  konvičkaTeplota 70°CDoba přípravy 2-3 min Množství 1 polévková lžíce na 0,5 l
Teplota kalabasaTeplota 50°CDoba přípravy max. 30 s každé zalitíMnožství cca 2/3 kalabasy
Teplota ice drink terereTeplota ledováDoba přípravy min. 10 min každé zalitíMnožství cca 1/3 poháru + cukr, ovoce, byliny…

Složení: 100 % cesmína paraguajská 

Balení a distribuce:
Čaje a byliny rozvažujeme v naší provozovně TAOČAJOVNA z originálních větších balení do uzavíratelných sáčků pro lepší uskladnění a manipulaci. Datum spotřeby je uvedeno na etiketě.

Obecné informace o Yerba Maté:
Yerba je osvěžující a zároveň nejoblíbenější jihoamerický nápoj, který je připravován ze sušených a rozemletých lístků rostliny zvané Cesmína paraguayská. Stále zelený strom Cesmína – Yerba Mate se pěstuje zejména na území Argentiny, Brazílie, Chile, Uruguaye a Paraguaye. Pití posvátného nápoje Yerba maté má svůj historický původ v indiánských kmenech Guarani. Tento lahodný nápoj se stal populární v celé oblasti Jižní Ameriky, později pronikl do Evropy a postupně si získal oblibu po celém světě. Yerba Mate osvěžuje tělo a proto je často užívána při různých činnostech vyžadujících soustředění a vytrvalost. (Maté smíchané s Ginkem je výborný nápoj pro studenty, řidiče atd.). Yerba Maté, ovlivní spalování tuků a pomáhá kontrolovat tělesnou hmotnost. Maté je účinný nápoj také pro sportovce, kterým potlačuje únavu na dlouhé hodiny. Potřebujete vydržet celou noc vzhůruJak neusnout? Připravte si Yerba Maté tradičně z kalabasy bombilou!

Proč pít yerba maté?

  1. yerba maté je alternativa pití kávy
  2. potlačuje únavu psychickou i fyzickou – hodí se pro studenty, řidiče a všechny ty, kteří potřebují osvěžit tělo
  3. podporuje vylučování vody z těla
  4. je vhodné při kontrole hmotnosti – weight management

Doporučený způsob přípravy Maté do konvičky nebo hrnečku – Jak připravit Maté bez kalabasy do skleněné konvice s pomocí papírového čajového filtru:

Voda: 70-80 °C
Množství: 2 g/dcl
Louhovat: cca 2 min (2-3× lze opakovat nálev)

Doporučený způsob přípravy Yerba Maté do kalabasy – Jak správně připravit Maté:

Voda: 50 °C
Množství: 30-50 g (2/3 kalabásku)
Louhovat: po zalití ihned vysrknout

Tradiční příprava a pití Yerba maté je nejen společensky velmi zajímavý rituál. Tato nejoblíbenější varianta přípravy vyžaduje kalabasu (nádoba z tykve) a bombillu (slámka z bambusu či kovové brčko). Nejprve se nádoba naplní zhruba do 2/3 svého objemu yerbou maté. Následně se kalabasa zakryje dlaní, otočí se do horizontální polohy a lehce protřepe (takto se jemné částice maté dostanou do spodu a zamezí se případnému ucpání bombilly). Nádoba se otočí zpět a nakloní do polohy pod úhlem přibližně 45°. Bombilla se vloží do části, kde není maté. Menší množství vody o teplotě přibližně 30 °C se nechá vsáknout do maté. Na závěr se maté přelije vodou o teplotě v rozmezí 50–60 °C. Takto připravený nálev ihned pijeme skrz bombillu a mnohonásobně doléváme.

Doporučený způsob přípravy studeného Terere – Jak připravit ledové Yerba Maté na studeno:

Voda: ledová nebo ledová šťáva
Množství: cca 30 g = 1/2 skleničky nebo kalabásku
Louhovat: alespoň 10 min

Pod názvem Tereré se skrývá příprava studené varianty nápoje Yerba maté. Pohár se naplní yerbou maté o něco méně než při tradičním způsobu přípravy. Následná úprava obsahu nádoby je shodná s tradiční přípravou. Maté se nejprve zalije studenou vodou, po jejím vsáknutí se použije pro dolití zcela ledová voda či tříšť (led, džus, šťáva atd.). Touto vodou připravujeme i následné nálevy. Získáme opravdu velmi osvěžující a silný nápoj, který je možné doplnit přidáním kousků ovoce, máty atd. 

 

 

×

Košík