Od: 120 Kč (5,00€)
Popis
Galgán (Galangae radix) kořen – černý zázvor
Galgán (Galangae radix) patří do čeledi zázvorovitých a roste na jihu Himaláje, ve východní Indii a na přilehlých ostrovech. Pěstuje se také v Číně, Japonsku, Vietnamu a v dalších zemích této oblasti. Vůně černého zázvoru je lehce kořenitá, připomíná zázvor a citron. Galgán lze používat také jako koření do pokrmů. Hodí se na přípravu pikantních a sladkých pokrmů, například curry pokrmů, polévek či drůbeže. Z galgánu lze připravit též odvar.
Byliny dodáváme vždy z poslední dostupné sklizně.
Orientační návod na přípravu bylinného čaje:
100 °C | vařit 5 min | 1 lžíce strouhaného galgánu / 0,5 l |
Složení: galgán kořen
Balení a distribuce:
čaje a byliny rozvažujeme v naší provozovně TAOČAJOVNA z originálních větších balení do uzavíratelných sáčků pro lepší uskladnění a manipulaci. Datum spotřeby je uvedeno na etiketě.
TIP: Jablka s křenem a galgánem:
1 kg jablek
½ lžičky mleté skořice
1 lžička mletého galgánu
50 g másla
100 g majonézy
5 lžic sladkého bílého vína
4 lžíce strouhaného křenu
cukr a sůl na dochucení
Oloupaná jablka podusíme na másle se skořicí a částí galgánu. Po vychladnutí rozmačkáme na kaši a přidáme křen, majonézu, bílé víno a zbytek galgánu. Podle chuti můžeme přisolit nebo přisladit.