Od: 200 Kč (8,33€)
Nádherný čaj z proslulé horské oblasti An Xi.
Popis
Huang Jin Gui – Zlatý skořicovník
Nádherný polooxidovaný čaj (oolong) z proslulé horské oblasti An Xi vznikl o něco později než Tie Guan Yin – až v 19. století. Podle legendy první keře tohoto čaje s delšími nažloutlými listy byly darovány taoistou na svatbu novomanželům z rodin Yan a Wei, což se pokládá za velice štědrý a dobrý dar. Čaj z těchto keřů měl tak zářivě zlatou barvu, nádhernou chuť a hlavně vůni „dosahující nebe“, že ihned dostal i další jméno – Huang Dan neboli „Zlatá znamenitost“. Listy tohoto čaje se zpracovávají podle technologie Tie Guan Yin, ale odrůda je jiná, list je jemnější a hlavně menší (už to nejsou ‚hlavy vážek‘ ale spíše menší kuličky). Čaj je výrazně květinový, jen lehce oxidovaný (cca 15%) a lehce pečený. Přípravu doporučujeme ideálně stylem gong fu cha v tradiční yixingové konvičce s kalíšky.
Čaje dodáváme vždy z poslední dostupné sklizně.
Orientační návod na přípravu tohoto vícenálevového čaje:
90 °C | 30 – 20 – 30 – 40 – 50 s jednotlivé nálevy | 6 g / 2 dcl |
Složení: 100 % polooxidovaný čaj
Balení a distribuce:
Čaje a byliny rozvažujeme v naší provozovně TAOČAJOVNA z originálních větších balení do uzavíratelných sáčků pro lepší uskladnění a manipulaci. Datum spotřeby je uvedeno na etiketě.