Od: 380 Kč (15,83€)
Náš Hong Shui je ručně sbíraný. Používá se pupen s dvěma, případně třemi listy. Je oxidován zhruba na 40% a následně silně pražen. Jedná se o čaj s nezapomenutelnou, nasládlou ovocnou chutí, s náznakem starých švestek a praženými podtóny.
Popis
Taiwanský oolong typu Dong Ding – Formosa wulong oxidovaný na 40% – Karamelově nasládlý, tmavší pečený oolong Hong Shui Dong Ding
Hlavní oblastí produkující tento druh čaje je vesnice Lugu, Nantou County. V této kopcovité krajině panuje vlhké podnebí s průměrnou teplotou kolem 25°C. Díky častým dešťům a nadmořské výšce okolo 800 m.n.m. se jedná o velmi vhodnou oblast pro pěstování čaje. Zajímavostí je, že téměř 70% obyvatel Lugu pracuje v čajovém průmyslu a výnos z čaje je tedy hlavním příjmem pro místní lid. Hong Shui oolong je druh tradičního Dong Ding oolongu s vyšší oxidací, takzvaný „red water“ oolong, který je krátce silně pražený.
Výroba tradičního Dong Ding oolongu je mnohem složitější proces v porovnání s lehce oxidovanými Dong Ding, které jsou v současné době tak populární. To je také důvod, proč mnoho mladých farmářů na Taiwanu upouští od produkce tradiční metodou a jde jednodušší cestou výroby voňavých, lehce fermentovaných čajů, které mají jednodušší a kratší výrobní proces.
Náš Hong Shui je ručně sbíraný. Používá se pupen s dvěma, případně třemi listy. Je oxidován na zhruba 40% a následně silně pražen. Jedná se o čaj s nezapomenutelnou, nasládlou ovocnou chutí, s náznakem starých švestek a praženými podtóny. Má krásně jemnou ovocnou vůni.
Čaje dodáváme vždy z poslední dostupné sklizně.
Orientační návod na přípravu tohoto vícenálevového čaje:
90 °C | 30 – 20 – 30 – 40 – 50 s jednotlivé nálevy | 6 g / 2 dcl |
Složení: 100% polooxidovaný čaj
Balení a distribuce:
Čaje a byliny rozvažujeme v naší provozovně TAOČAJOVNA z originálních větších balení do uzavíratelných sáčků pro lepší uskladnění a manipulaci. Datum spotřeby je uvedeno na etiketě.