Od: 190 Kč (7,92€)
Vysoká třída červeného čínského čaje „Čchi-men mao feng“.
Popis
Keemun Mao Feng (QiMen) – Ochmýřené vrcholky z Čchimenu
Vysoká třída červeného čínského čaje „Čchi-men mao feng“. Na rozdíl od nižších tříd nejsou lístky tohoto čaje zpracovávány strojově, ale pouze ručně. Nálev je proto čistší a více vyvážený. Chuť je tenká, svěží s velmi příjemným a dlouhým aftertastem. Výrazně zastoupeny jsou tóny medové a oříškové, zlehka i vanilkové až čokoládové. Suchý list je dlouhý, tenký, mírně zakroucený.
Na jihu provincie An-chuej leží oblast Čchi-men, kde se pěstuje a vyrábí stejnojmenná sorta čaje Čchi-men (podle anglického názvu Keemun). Tento druh čínského čaje patří v zahraničí mezi nejpopulárnější černé, alias červené, čínské čaje. Díky místnímu poddruhu čajovníku, který obsahuje zvláštní silici myrcenal získává tento čaj neobvyklou příchuť. Čaje z tohoto kultivaru jsou proto považovány za velmi zajímavé.
V Čchimenu se až do konce 19. století vyráběl zejména zelený čaj. Výrobu červeného čaje prosadil syn jednoho Čhi-menského holiče, který byl propuštěn ze státních služeb, odešel do provincie Fu-ťien a stal se čajovým mistrem. Po návratu do Čchi-menu založil s pomocí otce tři malé továrničky na výrobu čaje, a protože poptávka po fermentovaném čaji stoupala, hlavně pak v Evropě, začal se zde ve velkém vyrábět červený Keemun.
Čaje dodáváme vždy z poslední dostupné sklizně.
Orientační návod na přípravu tohoto vícenálevového čaje:
90 °C | 20 – 15 – 20 – 30 – 40 s jednotlivé nálevy | 6 g / 2 dcl |
Složení: 100 % černý čaj
Balení a distribuce:
Čaje a byliny rozvažujeme v naší provozovně TAOČAJOVNA z originálních větších balení do uzavíratelných sáčků pro lepší uskladnění a manipulaci. Datum spotřeby je uvedeno na etiketě.