Od: 120 Kč (5,00€)
Čaj je zpracován metodou CTC (crush-tear-curl), což znamená, že zavadnutý lístek je ve speciálním CTC roleru podrcen, natrhán a srolován do malých kuliček.
Popis
Černý čaj na Yogi (Masala Chai) – Assam Tea – Indický černý čaj – kuličky – BOP – CTC
Assámský černý čaj je na indickém kontinentu velmi oblíbená sorta čaje. Čaj je zpracován metodou CTC (crush-tear-curl), což znamená, že zavadnutý lístek je ve speciálním CTC roleru podrcen, natrhán a srolován do malých kuliček. Šťáva z lístků, která se během tohoto procesu uvolní, je znovu k lístkům přidána, poté následuje fermentace a sušení. Výsledkem je čaj, který má hutný, aromatický nálev a plnou, robustní chuť. V Indii je podáván jako tzv. Masala Chai, tedy silný čaj s mlékem, který je často dochucen zázvorem, kardamonem, hřebíčkem či jiným kořením. Navíc je vždy silně oslazen a tvoří základní část jídelníčku typického Inda. V našich podmínkách je možné podávat i bez mléka a libovolně dochutit, na přípravu čaje CTC je možné použít i překapávač na kávu.
Čaje dodáváme vždy z poslední dostupné sklizně.
Orientační návod na přípravu tohoto jednonálevového čaje:
jeden nálev | 90°C | 2-3 min | 8 g / 0,5 l |
Složení: 100 % černý čaj
Balení a distribuce:
Čaje a byliny rozvažujeme v naší provozovně TAOČAJOVNA z originálních větších balení do uzavíratelných sáčků pro lepší uskladnění a manipulaci. Datum spotřeby je uvedeno na etiketě.
Jak připravit – udělat – uvařit Yogi Masala Chai:
Na 0,5 l konvičku uvaříme 300 ml vody, přidat polévkovou lžíci čaje CTC a polévkovou lžíci koření dátá masala, 2-3 polévkové lžíce cukru – vše minimálně 5min vařit, poté přidat 200 ml plnotučného mléka, přivést k varu a přecedit do konvičky.