Vybrané:

Matcha na čajový obřad…

Od: 780  (32,50€)

Od: 780  (32,50€)

Vyčistit
Katalogové číslo: 184 Kategorie: ,

Popis

Matcha Hatsumukashi – japonský práškový čaj pro čajový obřad 

Čaj mačcha je používán téměř výhradně při japonském čajovém obřadu. V „konzumním světě“ se ovšem můžeme setkat s přípravou bez náležitých formalit a s jeho popíjením jako běžného nápoje.

Tento práškový čaj vysoké kvality je vzhledem k vyváženému poměru sladké a nahořklé chuti vhodný jak pro přípravu Usuča („řídký čaj“), tak Koiča („hustý čaj“) moderním způsobem. Tento čaj doporučujeme začátečníkům, kteří se s přípravou práškového čaje teprve seznamují, neboť má velmi delikátní, bohatou, nasládlou chuť s velmi mírnou svíravostí a dlouhým svěžím dozvukem. Čajové lístky byly sklizeny v okolí města Uji. Kultivar: Asahi. Doba sklizně: Ichibancha (jaro).

Všechny naše čaje matcha objednáváme u dodavatele v pravidelných intervalech tak, aby doba od mletí nebyla delší než dva měsíce. Před mletím je čaj skladován v mrazu a pochází vždy z poslední dostupné sklizně.


Orientační návod na přípravu šlehaného matcha čaje:

Teplota 80-90 °CDoba přípravyšlehat bambusovou metličkou do pěny
Množství 5 g / 1 dcl

Složení: 100% japonský zelený čaj

Balení a distribuce:
Většinu japonských čajů dodáváme v originálních obalech, navážených přímo u výrobce. Některé čaje podle potřeby rozvažujeme v naší provozovně TAOČAJOVNA z originálních větších balení do uzavíratelných sáčků – pro lepší uskladnění a manipulaci. Datum spotřeby je uvedeno na etiketě.

Jak připravit matchu (maču) – jak se šlehá matcha:

Dvě lžičky (čašaku) práškového čaje Matcha zalijeme cca 1 dcl vody o teplotě cca 80 °C a za pomocí bambusové metličky (časen) našleháme, až se nám na povrchu čaje vytvoří jemná, hustá pěna. 

×

Košík