140 Kč (5,83€)
19 skladem
Popis
Čajový sáček – papírový filtr na čaj se používá pro zadržení louhovaných čajových lístků, které by musely být jinak z nálevu odfiltrovány nějakým cedítkem či sítkem na čaj. 100 ks/balení
Tyto čajové filtry na sypaný čaj, umožňují bez zbytečných starostí snadno připravit jakýkoli sypaný čaj. Prostě do sáčku nasypete Váš oblíbený čaj, sáček ponoříte do konvice, nebo hrnku a přelijete vodou přiměřené teploty. Po vylouhování se sáček naprosto jednoduše vyndá a zahodí jako klasický čajový sáček, protože tyto čajové filtry jsou velmi levné a přesto kvalitní. Pokud louhujete čaj, který snese více nálevů, lze filtr s čajem dočasně vyndat a pro další nálev znovu zalít. Tyto čajové filtry jsou pevné, vyrobené ze speciálního běleného papíru, bez použití chlóru, jsou dostatečně dlouhé i objemné. Tím, že jsou sáčky dlouhé, lze je použít jak pro malé, tak velké objemy konvice (až několik litrů) a čajový filtr lze překroucením také například ještě uzavřít. Jsou to naprosto univerzální čajové sáčky (filtry), ve kterých se můžou lístky krásně rozvinout a udělat váš čaj stejně lahodným, jako kdyby se čajové lístky louhovaly volně, ovšem bez zbytečného špinění další nádoby. Jsou ideálním řešením například na cesty.
První čajové sáčky byly šity ručně z hedvábí, gázy nebo i celofánu a patenty na ně jsou již z roku 1903. Komerčně se začaly úspěšně využívat v následujícím roce, kdy je Thomas Sullivan z New Yorku začal vyvážet do celého světa. Dovozce čaje Thomas Sullivan totiž v roce 1904 přemýšlel, jak ušetřit náklady při nabízení svých vzorků, a došel závěru, že když bude obchodním partnerům poskytovat vzorky svých čajů v malých hedvábných pytlíčcích, spotřebuje jen malé množství čaje. Obchodníky, ale zaujal spíše nápad se sáčky a začali si takto porcovaný čaj od Sullivana objednávat ve velkém. Sláva sáčků se rozletěla po celém světě a uspěchaní lidé přijali tento typ čaje s otevřenou náručí. Díky moderním technologiím a sáčkům z levných papírových vláken se ze sáčkovaného čaje stala masová záležitost. V současnosti je v Evropě více než polovina čaje porcovaného v sáčcích.